Lleida. Cartells.

Us  confesso que per fer una entrada al bloc lo decisiu es tenir una foto i ganes de penjar-la . Llavors  com no vull parlar de la foto , trio un tema per acompanyar la. Un tema, una collonada ,  lo important és la foto i una foto no necessita paraules . Avui li ha tocat a uns cartells apareguts a Lleida.  Anem hi.

an aparegut a Lleida cartells que diuen: Els qui neguen el democràtic dret a l’autodeterminació són enemics del poble. Les fotos de dirigents polítics acompanyen el text. La fiscalia ha obert una investigació per un presumpte delicte d’odi. Estic contra cartells d’aquest tipus. Vam viure fets molt semblants amb cartells que afectaven a dirigents polítics  de les Terres de l`Ebre , amb fotografia  titllant-los de venedors d’aigua i destructors del Delta; els feia la Plataforma en Defensa de l´Ebre. Van aparèixer pintades  a tots els pobles amb dianes i altres disbarats. Els llavors aliats de la Plataforma eren alguns dels que avui apareixen als cartells de Lleida. Van justificar els cartells.  La fiscalia no va intervenir. Als hospitals catalans van aparèixer cartells amb fotografies dels dirigents polítics del departament de Salut: Les retallades maten ,aquests son els responsables i les fotos. Alguns dels que apareixen a Lleida eren aliats dels autors i justificaven aquells cartells.  La fiscalia  no va intervenir.

Llavors algú va assenyalar que els que apareixien als cartells tenien el aparell de l’estat al seu costat , el veritablement reprimit era el poble. Els cartells anaven amb el sou.

Be, constato la diferent resposta dels aparells de l’estat  i dels propis afectats . Condemno els cartells i em sento solidari amb els afectats. Constato que a qui es reprimirà serà als que vulguin fer el referèndum. Espero davant  la repressió la solidaritat dels demòcrates, estic segurs que baix cap concepte volen ser enemics del poble. No vull pensar, no puc imaginar-me que la democràcia respecta les lluites socials i algun dels seus radicalismes excepte en el cas de les reivindicacions catalanes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *