QATAR, LLEIDA I LES PENSIONS.

Ulls com a plats, sense referencies en la negra nit , amb una expressió de sorpresa i sense saber si hi ha sortida d´emergència tot intuint-la prop. Qualsevol lloc del mon, avui Londres. Merda, com m’agrada aquesta ciutat tant “mestiza”,  multi ètnica, barrejada , multi tot i alhora tant britànica i local, a cops tant provinciana que desafia al mon , al sistema mètric i al sentit horari de la conducció.  Allí , però no nomes allí , es lliura una batalla per la llibertat  la tolerància i el sentit comú.  Tinc la sensació que s’han perdut tots els referents. La campanya electoral anglesa explica part de lo que ens passa. Occident esta malalt. Espanya més, però Occident esta profundament  infectada. No tinc el diagnòstic però hi ha molts símptomes. Bonie Tyler , total eclipse of heart

Veig  a la tele, ara precisament, un resum d’una entrevista de Jordi Ebole a un responsable de Qatar Foundation, la que finança al Barça. Ebole li pregunta per un imán radical,  ideòleg de Al-Qaeda. Resposta : És un respectable pensador musulmà. Li recorda que aquest senyor ha qualificat el jueus de malaltia i la seva religió d´ofensa a Ala i a Hitler un be de Deu. Resposta, vostès defensen la lliberta d’expressió i després es queixen.  Però aquest imán   ha dit que els palestins tenien que 4star dispostos a ser bombes humanes contra Israel.  Resposta : Vostès no coneixen ni entenen la sostra cultura , per contra els nostres joves estudien a les seves universitats i els coneixem molt be.    Qatar , la fundació que finança al Barça. Lo greu és que aquestes opinions  son compartides per moltes institucions Qatarianes i també d’Aràbia Saudita i molts intel·lectuals e imans salafistes que prediquen als nostres països.

Lleida , avui . Un grup d’alumnes han plantat i denunciat al seu professor per homòfob. Tota una esperança, un aplaudiment. Però em pregunto, no cal garantir també la llibertat de pensament , de religió i de càtedra?? Prohibim Nietzche??  Crec que  a una escola publica no es pot predicar l’homofòbia, estic orgullós del joves lleidatans, però el contrast és brutal.   Prop d’allí tolerem que es prediqui l’homofòbia i el masclisme en nom d’una religió salafista que diu que sol Ala es sagrat, nomes Ala és Ala. La vida humana no és sagrada, la dels infidels menys.  Denunciarem al bisbe de Solsona i no als radicals musulmans. Denunciar això és islamofobia i lo altre no és catolicofobia??  Simptomàtic.

I ara , avui em colpeja l’amenaça d’un fill…. de Franco que diu que si votem si en un referèndum o votem un partit independentista , poder no cobrarem pensió. Fill de…. Però que collons diu. La pensió l´hem pagat  i és un dret consolidat , que no va lligat al que voti o no. És més si Catalunya s’independitza jo no deixo de ser ciutadà espanyol, ni penso renunciar ni a la ciutadania espanyola ni als meus drets. Jo no soc independentista, estic a favor de la democràcia.

Quina democràcia tenim? Quins drets protegim? Quines llibertats i on? Molts símptomes i cap diagnòstic.  Estic confós. Bonie Tyler sona al meu pic up.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *