El Crit de Casandra!!!

Casandra tenia el poder de l’endevinació i la profecia. Un deu enamorat li va regalar el do. Però en no poder consumar la passió , ja que ella el rebutja, la va castigar. El càstig consistí en que ningú la cregués. Si voleu saber qui era el carallot de deu ho mireu a internet, aquest lloc que representa tot lo contrari de Casandra. Tothom el creu sense necessitat de tenir cap do.

Ara tenim a Casandra profetitzant  explicant,  dient, descobrint veritats . Ningú la creu. Es queda sola, en pocs dies ningú recordarà Casandra.

Fa poc a Casandra un tribunal la va condemnar per un tuït irreverent sobre Carrero Blanco.  La condemna es basa en un suposat  delicte d’enaltiment del terrorisme, incitació al odi i manca de respecte a les víctimes. El mal gust dels tuïts de Casandra han despullat el nostre concepte de democràcia . L’humor és bo si ens fa qüestionar les nostres seguretats o si qüestiona els dogmes del poder, si deixa en pilotes als deus i a damunt no els hi dona el que volen. El mal gust.

Els tuïts de Casandra  amaguen una profecia, una veritat oculta.  Diuen que quan Carrero Blanco va morir el dictador va exclamar: “No hay mal que por bien no venga”.  Tots el demòcrates del país ho vàrem viure amb  por, però amb esperança , sense  cap simpatia per ETA , però menys pels dictadors. En aquell moment quina alternativa teníem , fora de la por i l, esperança ? Recordo com algú va fer notar que allò condemnava a mort a Salvador  Puig Antich.  Els Carrero , Franco, verducs ,   ministres i responsables de la dictadura es mereixien ser jutjats per un tribunal com el de Nurengberg.  Espanya es mereixia un final de la dictadura  com  el d,altres països. El mon no es mereix dictadors.

No va ser així,per que el mon ho va voler . La condemna de la Casandra compte  una veritat i  una profecia , una veritat que ningú vol creure, una profecia que a ningú convé. La veritat es que  Carrero va morir,  la dictadura no.  La profecia diu que no hi haurà justícia ni aplicació justa de  la llei mentre no es jutgi i condemni la dictadura i els dictadors . Casandra ens diu que al mon , al nostre mon no hi ha justícia.

No hi ha democràcia , ningú ho creu.

 Aznar es va inventar una guerra amb falsedats. Avui Trump  ataca Sirià. Síria bombardeja població civil amb gasos verinosos. Estat islàmic comet un nou atemptat a Estocolm. Nosaltres condemnem Casandra. No jutgem Aznar. . Nomes ens queda el crit.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *