L’ESPERA

Sóc prou dolent recordant acudits i anècdotes. Encara més dolent explicant-les , però no se estar-me de fer-ho. Aquesta, crec que és de Valle Inclán però no ho juraria. Començo be.

Diuen que estava Don Jose Ma passejant pel Madrid de la seva convulsa època i es va trobar amb una manifestació de caire anarquista. Immediatament varen fer acte de presència els antiavalots, muntats en cavalls, amb les seves amples capes de color gris i els seus llargs bastons de dura fusta.  Don Jose Maria  es va refugiar  a un portal en terreny de ningú.

Els manifestants es van parar front la filera de cavalls i van començar a cridar. Els antiavalots van avançar i carregar amb  ràbia i duresa.  Davant la violenta carrega  Valle Inclán va reaccionar , solidaritzant-se amb els manifestants, i , va començar a llençar monedes als peus dels cavalls , fent los relliscar. El van detenir.

A comissaria el varen interrogar. Durant hores ell es va negar a dir res , ni el seu nom. Quan ja  estava  esgotat  el va veure i reconèixer el comissari en cap, al qui li van explicar els fets.

“Però Don Jose Maria!!! Hombre de Dios, por que no ha dicho quien era . Porque no se ha identificado usted?

A lo que Valle Inclan va respondre:

Estava esperando a que me dieran ustedes tortura.

Si non e vero e ben trobato.  A  la Catalunya actual hi ha  molta gent que sense ser independentistes ens trobem amb l’actitud mental de don Jose Maria de Valle Inclan.

Esperant que ens donin tortura. Probablement ja han començat. Va per torns.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *