A USA, el cel no sap ploure.

Brexit, referèndum Colòmbia, Donald Trump.  Que hem fet , que fem tant malament?? Estes coses passen sense fer res malament?? Sempre son els altres el que ho fan malament?? La crisis del 29  iniciada a USA va convulsionar la economia   mundial. Pocs anys després, La xenofòbia el racisme i la violència van envair Europa i el mon. Semblava que el segle XX ens havia vacunat contra aquets mals.  Un mon global, una revolució tecnològica , la complexitat , les possibilitats es multipliquen. Però les solucions viscerals, les respostes primàries tornen a recórrer el mon. Escolto les tertúlies .Trump busca respostes i les troba en un enemic exterior , els tertulians troben respostes contra un enemic exterior i comú : Donald Trump i els “populismes”.  Ells , els que tant han exacerbat els sentiments i els tòpics no tenen cap responsabilitat. El Racisme es cosa de Trump i en tot cas inherent a una Americà profunda , rural , històricament imperialista.

De sobte , recordo  que a  Ceuta o Melilla hi ha un mur. El Mediterrani camí    i cresol de cultures  s,ha convertit en un mur. Al Mediterrani cada dia es mort . Aquesta Europa i els seus tertulians  poden pensar que el racisme, la xenofòbia es cosa de Trump???

Ens creiem que pel fet de donar el Nobel, premi europeu de reso universal, a Bob Dylan; els temps ja han canviat. Una institució clàssica del “Sistema” , li dona el premi mes típic del “sistema Europeu” al poeta que cantava contra el sistema. Ja hem fet la revolució. El Rock, Bob Dylan, s’han rendit. El Chesea Hotel ha estat ocupat pels bons sentiments del Nobel. Tot arreglat. Oh , paradoxa, pocs dies després guanya Donald Trump.

Això dels populismes te collons, la gent no sap votar, com al meu país on el cel no sap ploure. Culpa de la gent?? Culpa del Ploure? Sempre  es culpa dels altres??

Es hora de preguntar que fem , que estem fent malament??

Es normal,  el cel no te perquè saber ploure. Ja fa prou plovent.

al-meu-pais-no-sap-ploure-2_11

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *